Δουλειά στο γραφείο απο το σπίτι

work from home

Το remote desktop δεν εξαντλείται μόνο στην τεχνική υποστήριξη. Από το να έχουμε πρόσβαση στον προσωπικό μας σύστημα και τα αρχεία μας από όπου κι αν βρισκόμαστε, μέχρι τη διαχείριση server, οι εφαρμογές του είδους έχουν πολλές χρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή χρειάζεται τεράστια προσοχή αν δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε και δεν εμπιστευόμαστε πλήρως.
Δυστυχώς αρκετοί απατεώνες αξιοποιούν σχετικές εφαρμογές. Καλούν στο τηλέφωνο ανυποψίαστους χρήστες, παριστάνοντας πως είναι από τη Microsoft ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία, και τους πείθουν να δώσουν τον έλεγχο του υπολογιστή τους, με αναμενόμενες συνέπειες.

Συμβουλές προς χρήστες:

  • Προστατέψτε όλες τις συσκευές σας με ένα αξιόπιστο προϊόν διαδικτυακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών.
  • Πάντα να εφαρμόζετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές σας μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές, π.χ. Το Google Play, το App Store ή το αξιόπιστο εκπαιδευτικό portal που χρησιμοποιείτε ή εκείνα που σας παρέχονται από την εργασία ή το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα δίκτυα για δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Εάν δεν είναι το δίκτυό σας και πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε ένα VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) για να διασφαλίσετε τη σύνδεσή σας.
  • Πάντα να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις ιστού. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα και μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα μηνύματα.
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου που κρατάτε εκτός σύνδεσης για να αποφύγετε την απώλεια της εργασίας σας.

 

teamviewer.jpg
Το TeamViewer είναι μακράν το πιο γνωστό και δημοφιλές πρόγραμμα για remote desktop. Για πολλούς χρήστες, ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή ταυτίζεται με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, και πιθανώς να μην γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν εναλλακτικές.

 

anydesk.png

Το AnyDesk είναι αναμφίβολα η πιο φιλική δωρεάν εφαρμογή, και ίσως το καλύτερο εναλλακτικό TeamViewer. Είναι ιδανικό για τους αρχάριους καθώς ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή γίνεται μέσα από ένα εύκολο και εξελληνισμένο περιβάλλον.

Λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα, όπως Windows, Linux, Free BSD, macOS, iOS και Android, ενώ δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για τις εφαρμογές σε κινητό.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε στα Windows είναι να κατεβάσουμε το πολύ μικρό αρχείο από εδώ, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του

 

 

Στη σελίδα μας μπορειτε να βρείτε διάφορα tips, για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

tel